Toto elegantní Rosso di Montalcino pochází z révy průměrného stáří kolem 20 let, před lahvováním zraje 12 měsíců ve francouzských barikových sudech. Víno zaujme elegantní rubínově červenou barvou, na nose se krásně a široce otevírá do tónů červeného ovoce, příjemné kořenitosti a jemných tónů kávy a tabáku. Chuť je strukturovaná a vyvážená, s výraznějšími tříslovinami. Úžasně dlouhé a komplexní.
Druh vína: suché
Barva vína: červené víno
Oblast: Toskánsko
Ideální teplota: 15 - 17 °C
Vinice: Hrozny použité pro toto víno pochází z 15 až 25 let staré révy. Vinařství výrazně omezuje výnosy až na 1 kg hroznů na keř. Sklizeň probíhá ručně do malých bedýnek.
Sklep: Ruční třídění hroznů na třídících stolech a následná další selekce prostřednictvím laserové třídící jednotky. Fermentace probíhá za kontrolované teploty v nerezových tancích a následně víno zraje 12 měsíců ve francouzských barikových sudech a před uvedením do prodeje v láhvi.
Kdy vypít: 2024 - 2029
Doporučení v gastronomii: Dušená hovězí líčka tažená na víně.
Přečtěte si na našem blogu: Rosso di Montalcino: stále sebevědomější červená vína z Toskánska
...
Od roku 1988, kdy Giancarlo Pacenti převzal rodinné vinařství, stoupala jeho sláva až do pozice jednoho z nejuznávanějších a nejprogresivnějších výrobců v rámci apelace Brunello di Montalcino. Jeho vína jsou většinou vytvářena kombinací různých poloh z jižních i severních svahů kopce Montalcino, díky čemuž se vyznačují velkou komplexností, strukturou a zároveň svěžestí. A to i přes skutečnost, že Giancarlo Pacenti používá pro zrání svých vín sudy z francouzského dubu, spíš než velké slavonské sudy. Usedlost Siro Pacenti disponuje celkem 60 hektary půdy, na nichž jsou vysazeny obiloviny, olivovníky a samozřejmě také réva. Většina z 20 hektarů vinic odrůdy Sangiovese je registrována právě v rámci apelace Brunello di Montalcino D.O.C.G. Vína Siro Pacenti reprezentují moderní styl, s důrazem na svěžest a jemnost a charakteristicky robustní třísloviny. Sortiment vín je vyvážený a vyznačuje se potenciálem pro elegantní vyzrávání, ať už jde o Rosso di Montalcino nebo Brunello di Montalcino.
S více než 70 000 hektary je Sangiovese zdaleka nejpěstovanější odrůdou Itálie. Najdete ho ve větší či menší míře hned v 17 z 20 italských vinařských regionů. Sangiovese je základem skoro všech velkých červených vín v Toskánsku. Najdete ho ve vínech Chianti Classico, Vino Nobile di Montepulciano a samozřejmě také v Brunellu di Montalcinu. Vína Sangiovese mají obvykle středně tmavou až tmavou rubínovou barvu. Na nose můžete očekávat širokou škálu vůní, které se mohou lišit v závislosti na konkrétním regionu a vinařských technikách. Typicky se objevují tóny čerstvého červeného ovoce, jako jsou třešně a maliny, spolu s bylinnými a kořenitými nuancemi. U vína s delším stárnutím se mohou objevit také tóny tabáku a dřeva. Sangiovese je známé svou vysokou kyselinou, která dodává vínu svěžest a živost. Vína mají obvykle středně plné až plné tělo, s jemně vyváženými tříslovinami. Kvalitní vína odrůdy Sangiovese jsou ceněna pro svou eleganci a strukturu. Mohou zrát i několik desítek let v archivu.
"Rosso di Montalcino z vinařství Siro Pacenti je až překvapivě komplexní a výrazné víno, kterému je věnována pozorná péče, včetně ročního zrání v kvalitních barikových sudech. Skvěle se hodí ke steaku nebo zvěřině."
Všechna vína z naší nabídky jsou skladem a připravena k odeslání.
Zaregistrujte se u nás a jako bonus dostanete 200 Kč poukaz na první nákup.
Při objednávce alespoň za 2500 Kč máte dopravu po celé České republice zdarma.
Odměníme Vás za věrnost. Za opakované nákupy můžete získat trvalou slevu až 12 %.