Odrůda Sylvánské zelené je velmi tradiční odrůda, která se historicky pěstuje na území Německa, Francie (Alsasko), Rakouska nebo České republiky. V Německu je známá pod názvem Silvaner, zatímco v nedalekém Alsasku jako Sylvaner. Nejlepší německé sylvány pochází z méně známého vinařského regionu Franky.
Vína z této odrůdy mají obvykle světlou až středně intenzivní slámově žlutou barvu. Chuťově jsou suchá a mají střední až vyšší kyselost. Aroma se pohybuje od ovocných tónů, jako jsou jablka a hrušky, po tóny lučních bylin a květin, medu a v některých případech mají vína i výrazný minerální charakter.
Na Moravě se někteří vinaři k této odrůdě vrací a Sylvánské zelené se tak začíná objevovat v některých nových výsadbách.
Jak si vychutnat Sylvánské zelené?
Sylvánské zelené může posloužit jako aperitiv nebo jako doprovod k lehčím pokrmům, jako jsou saláty, ryby, mořské plody a jemné sýry. Jeho střední kyselost a spíše lehčí tělo umožňuje široké gastronomické párování. Sylvánské zelené si nejlépe vychutnáte jako dobře vychlazené na teplotu kolem 10 stupňů Celsia, podávejte ho v menší sklenici na bílá vína.
Všechna vína z naší nabídky jsou skladem a připravena k odeslání.
Zaregistrujte se u nás a jako bonus dostanete 200 Kč poukaz na první nákup.
Při objednávce alespoň za 2500 Kč máte dopravu po celé České republice zdarma.
Odměníme Vás za věrnost. Za opakované nákupy můžete získat trvalou slevu až 12 %.