Brunello v plné své kráse! Vyrobené z 35 let starých keřů Sangiovese. Víno má intenzivní granátovou barvu, ve vůni působí doslova parfémově, připomíná třešňový likér, malinovou marmeládu, nechybí tóny koření, lékořice, kůže a dřeva. Chuť je svalnatá a robustní, zároveň neskutečně elegantní a vláčná. Třísloviny jsou nádherně integrované a ušlechtilé, víno je dlouhé a s velkým archivačním potenciálem.
Druh vína: suché
Barva vína: červené víno
Oblast: Toskánsko
Ideální teplota: 15 - 17 °C
Vinice: Hrozny použité pro toto víno pochází z nejstarší révy nad 35 let, vinice se nachází severně i jižně od městečka Montalcino. Vinařství výrazně omezuje výnosy až na 1 kg hroznů na keř. Sklizeň probíhá ručně do malých bedýnek.
Sklep: Ruční třídění hroznů na třídících stolech a následná další selekce prostřednictvím laserové třídící jednotky. Fermentace probíhá za kontrolované teploty v nerezových tancích a následně víno zraje 24 měsíců ve francouzských barikových sudech a před uvedením do prodeje v láhvi.
Kdy vypít: 2023 - 2037
Doporučení v gastronomii: Zvěřina a různé úpravy hovězího masa.
Přečtěte si na našem blogu: Příběh vín Brunello di Montalcino
...
Od roku 1988, kdy Giancarlo Pacenti převzal rodinné vinařství, stoupala jeho sláva až do pozice jednoho z nejuznávanějších a nejprogresivnějších výrobců v rámci apelace Brunello di Montalcino. Jeho vína jsou většinou vytvářena kombinací různých poloh z jižních i severních svahů kopce Montalcino, díky čemuž se vyznačují velkou komplexností, strukturou a zároveň svěžestí. A to i přes skutečnost, že Giancarlo Pacenti používá pro zrání svých vín sudy z francouzského dubu, spíš než velké slavonské sudy. Usedlost Siro Pacenti disponuje celkem 60 hektary půdy, na nichž jsou vysazeny obiloviny, olivovníky a samozřejmě také réva. Většina z 20 hektarů vinic odrůdy Sangiovese je registrována právě v rámci apelace Brunello di Montalcino D.O.C.G. Vína Siro Pacenti reprezentují moderní styl, s důrazem na svěžest a jemnost a charakteristicky robustní třísloviny. Sortiment vín je vyvážený a vyznačuje se potenciálem pro elegantní vyzrávání, ať už jde o Rosso di Montalcino nebo Brunello di Montalcino.
S více než 70 000 hektary je Sangiovese zdaleka nejpěstovanější odrůdou Itálie. Najdete ho ve větší či menší míře hned v 17 z 20 italských vinařských regionů. Sangiovese je základem skoro všech velkých červených vín v Toskánsku. Najdete ho ve vínech Chianti Classico, Vino Nobile di Montepulciano a samozřejmě také v Brunellu di Montalcinu. Vína Sangiovese mají obvykle středně tmavou až tmavou rubínovou barvu. Na nose můžete očekávat širokou škálu vůní, které se mohou lišit v závislosti na konkrétním regionu a vinařských technikách. Typicky se objevují tóny čerstvého červeného ovoce, jako jsou třešně a maliny, spolu s bylinnými a kořenitými nuancemi. U vína s delším stárnutím se mohou objevit také tóny tabáku a dřeva. Sangiovese je známé svou vysokou kyselinou, která dodává vínu svěžest a živost. Vína mají obvykle středně plné až plné tělo, s jemně vyváženými tříslovinami. Kvalitní vína odrůdy Sangiovese jsou ceněna pro svou eleganci a strukturu. Mohou zrát i několik desítek let v archivu.
"Raritní víno z nejstarších keřů Sangiovese v majetku vinařství Siro Pacenti. Víno nejuvěřitelné komplexnosti a mohutnosti, které má potenciál zrát na láhvi několik desítek let. Ideální jako luxusní dárek pro znalce vín nebo sběratele."
Všechna vína z naší nabídky jsou skladem a připravena k odeslání.
Zaregistrujte se u nás a jako bonus dostanete 200 Kč poukaz na první nákup.
Při objednávce alespoň za 2500 Kč máte dopravu po celé České republice zdarma.
Odměníme Vás za věrnost. Za opakované nákupy můžete získat trvalou slevu až 12 %.