Cava Galda Brut BIO produkt

Fermí Bohigas

Cava Galda Brut

0,75 l

280 Kč s DPH
+
Není skladem
Zrání
zrání na kvasničních kalech po dobu minimálně 12 měsíců
Potenciál vína
k okamžité konzumaci
Obsah alkoholu
12 %
Odrůda
Macabeo, Xarel·lo, Parellada

Popis a vlastnosti

Příjemně svěží mladá Cava. Ve skleničce s bledě žlutou barvou s dobrou tvorbou bublinek. Ve vůni jemné ovocné tóny jablíček, hrušek a bílých květin. Chuť je uhlazená, příjemně šťavnatá s dominantními ovocnými tóny a jemnou krémovostí. Delší suchá dochuť vybízející k dalšímu napití. Parádní "refresh" nejen na léto!

Druh vína: suché

Země původu: Španělsko

Oblast: Cava

Ideální teplota: 6 - 9 °C

Vinice: Pro zdejší vinice je typická jílovito vápenitá půda. Réva si zde užívá vysoké rozdíly v teplotách ve dne a v noci a je navyklá na velmi malý objem ročních srážek. Výnosy jsou přirozeně nízké a hrozny dozrávají velmi pozvolna při zachování kyselosti. Ve vinicích Fermí Bohigas jsou ideální podmínky pro výrobu šumivých vín Cava.

Sklep: Druhotná fermentace probíhá v lahvi v podzemních sklepeních vinařství, kde se po celý rok udržuje přirozená teplota kolem 16 ° C. Kvasinky tu nepřetržitě pracují a integrují všechny složky chutí ve víně. Víno ve sklepě minimálně 12 měsíců, následně proběhne odstranění kvasinek prostřednictvím degorzáže.

Kdy vypít: 2022 - 2024

Doporučení v gastronomii: hodí se jako aperitiv nebo k pokrmům z bílého masa a ryb.

Přečtěte si na našem blogu: Cava: Slavná šumivá vína ze Španělska

...

Fermi Bohigas

Vinařství Fermi Bohigas je synonymem kvalitních šumivých vín Cava z organicky pěstovaných hroznů. Vlastníci vinařství mají v krvi 800 let historie pěstování révy, svá první vína pak nalahvovali v roce 1870. Na Vánoce v roce 1936 pak Joan VivesGibert uvedl na trh první šumivá vína zrající v podzemních sklepích vinařství. V polovině minulého století proběhla výrazná modernizace sklepa a výrobních prostor vinařství a od roku 1978 vinařství funguje pod značkou „Fermi Bohigas“. V současné době se statek rodiny Bohigas rozkládá na 200 hektarech, z čehož 35 hektarů tvoří vinice. Roční produkce vín se blíží 500 000 lahvím a drtivou většinu tvoří šumivá vína Cava. Druhotné kvašení v láhvi u šumivých vín Fermi Bohigas probíhá v podzemních sklepech, které udržují přirozenou teplotu kolem 16 ° C po celý rok. Péče o révu ve vinicích probíhá dle standardů Bio, vinařství je aktuálně v procesu získání oficiální organické certifikace. Ve vinicích najdete především typické místní odrůdy Macabeu, Xarel·lo a Parellada, z nichž některé keře dosahují až 50 let věku. Sortiment vinic doplňují odrůdy Grenache Blanc, Tempranillo, Chardonnay nebo Pinot Noir.

Tip sommeliera

"Cava je označení pro nejoblíbenější španělské šumivé víno a spoustu fanoušků má i v České republice. Češi ročně vypijí na 200 tisíc lahví Cavy a zájem o tato vína dlouhodobě roste. "

Hodnocení zákazníků

Ohodnoťte tento produkt

Hodnotit mohou pouze registrovaní zákazníci po přihlášení.
Pokud u nás nemáte účet, můžete se registrovat zde.
Přihlášení

Podobné produkty

Další vína z vinařství

Naposledy navštívené

100 %
zboží skladem v Praze

Všechna vína z naší nabídky jsou skladem a připravena k odeslání.

Sleva 200 Kč
na první nákup

Zaregistrujte se u nás a jako bonus dostanete 200 Kč poukaz na první nákup.

Doprava zdarma
od 2500 Kč

Při objednávce alespoň za 2500 Kč máte dopravu po celé České republice zdarma.

Věrnostní
program

Odměníme Vás za věrnost. Za opakované nákupy můžete získat trvalou slevu až 12 %.