Víno z jedné z nejvyhlášenějších Cru pro výrobu Barbaresca, stáří révy sahá až do roku 1967. Barva vína je jasně granátová s lehce oranžovým okrajem. Vůně vína je komplexní, s koncentrovanými tóny třešně, červeného rybízu, fialky nebo růže. Nechybí ani špetka tabáku. V ústech je víno dlouhé a bohaté, nabízí pestrou škálu ovocných tónů, jemnou kořenitost, černý pepř nebo lékořici. Kvalitní třísloviny dotváří charakter vína, které má velký potenciál vyzrávat v čase.
Druh vína: suché
Ideální teplota: 15 - 17 °C
Doporučení v gastronomii: Dušené a pečené hovězí maso, zvěřina, zrající sýry
Nebbiolo je jedna z nejvýznamnějších modrých odrůd Itálie. Pochází z Piemontu a je považována za jednu z nejstarších odrůd v této oblasti. Zmínky o ní sahají až do roku 1266. Vína vyrobená z Nebbiola mají obvykle světlou barvu ve skleničce, připomínají Pinot noir. V chuti se typicky prezentují vysokou kyselinou a výraznými tříslovinami. Díky těmto parametrům mají vína Nebbiolo velmi dobrý potenciál zrání a ta nejlepší vína Barolo nebo Barbaresco dosahují svého vrcholu až po 10 letech od sklizně. Chuť vín je bohatá a komplexní, s tóny černého ovoce, růží, koření a s typickou mineralitou. Celkem se Nebbiolo v Itálii pěstuje na zhruba 6000 hektarech vinic a drtivou většinu z nich najdete v Piemontu. Menší výsadby pak v sousední Lombardii, v údolí Valtellina. Víno odrůdy Nebbiolo si nejlépe vychutnáte z široké sklenice vhodné pro vína odrůdy Pinot noir. Napárovat k nim můžete hovězí maso, divočinu, dušené maso a sýry s vysokým obsahem tuku.
Všechna vína z naší nabídky jsou skladem a připravena k odeslání.
Zaregistrujte se u nás a jako bonus dostanete 200 Kč poukaz na první nákup.
Při objednávce alespoň za 2500 Kč máte dopravu po celé České republice zdarma.
Odměníme Vás za věrnost. Za opakované nákupy můžete získat trvalou slevu až 12 %.