Výborně vyvážené, svěží a suché Prosecco z hroznů odrůd Glera a Pinot Nero. Světlejší lososová barva, ve skleničce to krásně zašumí, víno překvapí jemným a dlouho přetrvávajícím perlením. Na nose působí svěže, ucítíte květinové tóny a zahradní ovoce, s nádechem jahod, červeného rybízu a broskví. Výrazné a elegantní víno. Nejlépe si ho vychutnáte vychlazené na teplotu 6-8°C.
Druh vína: suché
Země původu: Itálie
Oblast: Benátsko
Ideální teplota: 6 - 8 °C
Analytické hodnoty: Alkohol: 11 %; Kyselina: 5,5 g/l; Zbytkový cukr: 10 g/l
Sklep: Hrozny obou odrůd jsou sklizeny a vinifikovány samostatně, aby se maximálně projevil jejich charakter. Mošt bílých hroznů Glery se získává jemným lisováním hroznů; fermentace probíhá při konstantní teplotě 17° C, prostřednictvím selektovaných kvasinek. U odrůdy Pinot Nero dochází ke krátkému macerování moštu se slupkami, aby se před fermentací extrahovaly barviva a odrůdové aroma. Cuvée se poté získává scelením dvou základních vín těsně před zahájením sekundární fermentace v uzavřených nerezových tancích. Tento proces trvá asi 65 dní. Před plněním do lahví je Prosecco Rosé stabilizováno a filtrováno.
Kdy vypít: 2022 - 2024
Doporučení v gastronomii: Jako aperitiv, k lehčím předkrmům nebo k rybě.
...
Vinařství Montelvini vzniklo v roce 1968, kdy se současný majitel Armando Serena rozhodl opustit fungující rodinný podnik a pokračovat v rodinné tradici výroby vín. Ta v regionu Treviso sahá až do roku 1881. Vinařství sídli v obci Venegazzù a dnes patří mezi jedno z nejdynamičtěji rozvíjejících se vinařství Itálie. V portfoliu vinařství najdete tichá vína, ale základem jsou vína šumivá, včetně prestižního DOCG Asolo Prosecco Superiore. Tato zajímavá apelace leží jižně od vyhlášené oblasti Conegliano – Valdobbiadene. Vinařství funguje na rodinném principu, Armando Serena v něm spolupracuje se svým synem Albertem, který je zodpovědný za obchod a dcerou Sarou, která se stará o marketing a komunikaci. Filozofie vinařství je úcta k člověku a k životnímu prostředí, stejně jako zaměření se na inovace. Ty se snaží aplikovat Armando Serena v souladu s tradicemi, které jeho rodina ve výrobě vína nasbírala během pěti generací.
Pro Itálii aktuálně jedna z nejdůležitějších bílých odrůd, která ale sama o sobě není příliš známá. Z Glery se totiž dělá oblíbené šumivé víno Prosecco. Vzhledem k popularitě vín Prosecco se Itálie rozhodla relativně nedávno geograficky chránit původ svých šumivých vín. Prosecco se dříve dělalo z odrůdy Prosecco, kterou si ale mohl vysadit jakýkoliv vinař na světě. V roce 2009 tak byla tato italská odrůda přejmenována na Gleru. Odrůda Glera musí tvořit minimálně 85 % každého vína Prosecco. Z Glery se v Benátsku dělají v některých případech i suchá tichá bílá vína, která jsou spíše lehčího ovocného charakteru, s tóny připomínajícími zelené jablko nebo bílou broskev. Mají nižší alkohol a vyšší kyselinu.
"Jedinými povolenými odrůdami pro Prosecco Rosé jsou Glera a Pinot Noir, přičemž druhá jmenovaná odrůda se na víně podílí z 10-15 %. Pokud máte rádi klasické Prosecco, rozhodně si zamilujete i Prosecco Rosé. "
Všechna vína z naší nabídky jsou skladem a připravena k odeslání.
Zaregistrujte se u nás a jako bonus dostanete 200 Kč poukaz na první nákup.
Při objednávce alespoň za 2500 Kč máte dopravu po celé České republice zdarma.
Odměníme Vás za věrnost. Za opakované nákupy můžete získat trvalou slevu až 12 %.