Olivovníky se nacházejí ve 150 m nadmořské výšky a z jejich plodů vzniká olej transparentní zelenkavé barvy se smaragdově zbarveným okrajem. Osvěžující aroma čerstvě posečené trávy, tomatové natě, bazalky, máty a mandlí s doteky černého pepře a feferonek a opulentní, silně nahořklá chuť dávají tomuto ušlechtilému oleji mocný projev osobitosti s přetrvávajícím dozvukem.
"The Best Extra Virgin Olive Oil of the Year" Flos Olei 2014
"Extraordinary Tenuta Torre di Mossa is an intense limpid golden yellow colour with warm green hues. Its aroma is definite and elegant, rich in notes of artichoke, thistle and chicory, together with distinct fragrant hints of mint, rosemary and sage. Its taste has an ample vegetal flavour of broad beans and lettuce, with a distinct note of black pepper and almond." Flos Olei
"The Tenuta Torre Mossa DOP is a pure Coratina EVOO, robustly fruity and expressing power and elegance. The spacious, complex nose is swathed in Mediterranean aromatic herbs, green vegetal and the keen bitter tones of cardoon, artichoke and arugula. The flawless nose-mouth symmetry is further enhanced by the elegance and roundness of echoing balsamic notes and stylish garden greens, nettle with a soupcon of fresh mint. A profile showcasing an altogether exceptional performance." Gambero Rosso Oli d' Italia
Doporučení v gastronomii: Vynikající doprovod ke korýšům, do salátu z fenyklu a pomerančů, na špenát a luštěniny, také na hříbky a k lanýžům, k zakápnutí rybích pokrmů i masitých chodů, například bistecca alla fiorentina a zejména maso na grilu, přičemž zde olej z odrůdy Coratina vyniká svojí osobitou čerstvou vůní středomořských bylinek.